КПК

Показати повну версію : FREE DID PANAS!!!

Y.
18.01.2011, 01:29
Ось що відбулось за останню добу силами півтора десятка людей(думаю, їх більше; говорю за тих, кого знаю)...

Ми дружно з вечора неділі і весь сьогоднішній день довбали головами стіну. Мєнти затялись і місцезнаходження Еда не видавали. Десь за півдоби мені стало зрозуміло, що я дарма всяку всячину думала на запорожців, мовляв, не сильно до цього старались, щоб пробити, якщо за тиждень не знайшли. Дзвінки в міліцію, по ізоляторах тимчасового тримання, виходи через журналістів і неофіційними каналами до сьогоднішнього вечора увінчувались одними і тими самими відповідями - "такого у нас немає".

Мама на контакт йшла неохотно, друзям Еда попри всі переконування і прохання сказала лиш, що він в "ізоляторє біля вокзалу", ні адреси, ні будь-якої іншої інфи вона не надала. я не буду це коментувати. думаю, по класиці залякали шо "не треба шуміти, і все буде харашо". у хлопця немає ні адвоката, ні підтримки з волі(матеріальної, моральної) - а все якось "порішається", ага. я б на місці ментів стопудово говорила б щось подібне, якби боялась шуміхи. чому на це раз по раз ведуться люди? трубку мама брати зараз ващє перестала

Запоріжськи патріоти намотали сьогодні по місту пристойний кілометраж в пошуках Еда. Результат - попри офіційні заперечення ментів є інфа з кількох джерел, що Ед на вул. Верхній,2 в ізоляторі, там же, де Гудименко. Отже, вже був суд. Який - засудили по адмінці чи взяли під варту? невідомо.

Щойно в прямому ефірі Олегу Тягнибоку вдалось донести інформацію про Еда, що він зник і не можна ніяк його знайти.

Що у нас наразі по Еду треба з*ясувати:

- чи є адвокат і в якому статусі Ед знаходиться в ІТТ - інфа буде вранці;
- наче є варіант з адвокатом для Еда. непогано було б мати запасні. добровольці чи ті, хто знають добровольців, є?
- Можливий варіант(чисто теоретично, з урахуванням того, що Ед напсиав заяву в тризуб після затримання), що у Еда є адвокат від Тризуба. чи хтось може це з*ясувати через центральний провод Тризуба чи організацію "Жіноча Січ"?

чим можна допомогти. Пряма дія

1. у деяких містах готуються(менти, для вас: ЛЕГАЛЬНІ і ЗАКОННІ!) акції на підтримку Еда. Ви можете допомогти, зробивши таку акцію у себе. роздача інформаційних листівок, банер чи невелике театралізоване дійство у вашому місті під головною ментурою будуть доречні. не прошу про щось маштабне. це по силам і кільком людям. не забудьте запросити журналістів.

2. буде чудово, якщо депутати будь-яких рівнів направлять до Запорізької ментури свої запити чи обурені петиції. Якщо мене читають такі депутати - зробіть це. Якщо мене читають люди, які можуть донести до депутатів цю інфу - зробіть це.

3. Якщо ви журналіст, напишіть про Еда. Якщо ви не журналіст, але у вас є друзі та знайомі з пишучої братії - надішліть їм інфу про Еда, попросіть їх написати про нього.

4. Акція "Веселі дзвоники". Подзвоніть в ІТТ на Верхній, 2 (0612398696), у головну запорізьку ментуру, спитайте про Еда. Спитайте про підстави його утримання, про катування, про порушення прав. Якщо ви не журналіст, все одно подзвоніть і представтесь журналістом, правозахисником, представником ОБСЄ, міжнародної комісії з прав людини, послом миру ООН чи папою римським. Скажіть ментам, що громадськість турбується за Еда.
телефони запорізької ментури:

Телефони довіри ГУМВС України в Запорізькій області:

Чергова частина: 239-84-84

Відділ внутрішньої безпеки: 239-83-78

Відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області (061)239-20-59

Відділ внутрішньої безпеки в Запорізькій області СВБ ГУБОЗ МВС України – 239-83-78;

Запорізьке міське управління УМВС: (0612) 34-10-97

Мінімальне, що кожен з вас може зробити для Еда - це не репост, а бодай один пункт з "прямої дії" чи допомога у пошуку відповідей на питання з розділу "що наразі по Еду треба з*ясувати".

товариство "Free Did Panas!"

звідси: http://users.livejournal.com/_yoko_/608305.html

Ukrainian
18.01.2011, 02:33
Напишіть повне нормальне ім'я цього чоловіка.

Y.
18.01.2011, 02:38
Едуард Андрющенко!

Вогник
19.01.2011, 23:51
http://s46.radikal.ru/i113/1101/3c/3847ab261b8f.jpg (http://www.radikal.ru)

LexxSS
20.01.2011, 21:46
Свободу патріотам!

Basawryk
08.02.2011, 12:28
Суд відмовився відпускати студента-історика. Мотивація – наукова діяльність, яка може впливати на хід слідства та спонукати до нових злочинів
7 лютого 2011 року відбулося засідання Запорізького апеляційного суду, на якому розглядалася апеляція адвоката Сидора Кізіна щодо зміни запобіжного засобу для студента-історика Едуарда Андрющенка, якого нібито підозрюють у відпилюванні голови незаконно встановленому погруддю терористу Сталіну. Попри те, що в справі нема жодних передбачених Кримінально-процесуальним кодексом підстав для утримання під вартою Едуарда Андрющенка, апеляційний суд залишив його під вартою.

До суду студента було доправлено у клітці, яку охороняли близько 15 охоронців, які не підпускали нікого з присутніх до Едуарда.

Під час судового засідання голова Житомирської "Свободи" адвокат Сидір Кізін надав клопотання Запорізького національного університету, а також історичного факультету цього університету про взяття Едуарда Андрющенка на поруки трудового колективу. Крім того додатково було надано до суду позитивні характеристики щодо Едуарда та його наукової діяльності - будучи студентом, Едуард друкується у наукових виданнях та бере участь у всеукраїнських науково-практичних конференціях. Також судові серед інших публікацій були представлені публікації у збірнику Київського національного університету ім.Шевченка.

Крім цього адвокат Сидір Кізін надав судові копії листів Запорізької міської інспекції архітектурно-будівельного контролю про те, що погруддя Сталіну було зведене самочинно, а також про те, що інспекція з Архбудконтролю тричі видавала приписи про демонтаж погруддя Сталіну, а Запорізький обком КПУ притягався до відповідальності за невиконання цих приписів. Також Сидір Кізін надав суду копію рішення Апеляційного суду містам Києва від 13 січня 2010 року, яким Сталін визнаний винним у вчиненні Голодомору – геноциду українського народу. Однак суд відхилив клопотання адвоката та не прийняв до розгляду цей документ.

Попри те, що в справі нема жодних передбачених Кримінально-процесуальним кодексом підстав для утримання під вартою Едуарда Андрющенка, апеляційний суд залишив його під вартою.

Особливо цинічно прозвучав виступ прокурора Сиптунова, який, не маючи інших підстав для тримання студента під вартою, зазначив: Андрющенко, вивчаючи історію, часто виїздив із Запоріжжя, зокрема в Київ та мав контакти з громадськими організаціями. Тому, маючи широкі зв'язки в націоналістичних колах, він може впливати на хід слідства а також вчиняти нові злочини.

"Таким чином устами прокурора влада прямо заявляє українському суспільству про те, що бути українським патріотом та вивчати історію вона вважає за злочин", - коментує Сидір Кізін.
http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019347/

Hamlet
01.04.2011, 19:58
http://www.youtube.com/watch?v=plBd4kGGS2k&feature=player_embedded