КПК

Показати повну версію : Straight edge (sXe) - ЗАЛИШАЙСЯ ЗДОРОВИМ!

ROD-sXe
03.04.2009, 14:24
Straight edge (sXe) – філософська пост-панк течія, головною метою якої є самоконтроль і збереження свого здоров"я бо воно є частиною народу.
Ціль – постійний контроль надо собою і своїми діями.
На початку SXE течія була частиною молодіжної субкультури, котра різко виступала проти вживання наркотиків, алкоголю і небеспечних статевих зв"язків.
Бути sXe, означає не тільки підтримувати панк і Оі сцену але і бути проти наркотиків і алкоголю.
sXe закликає людей відмовитись від шкідливих звичок, руйнуючих людину фізично і духовно.
sXe не слідування шляхом, котрий зконцентрований навколо шкідливих звичок, які так характерні для сучасної поп-культури.

Вислів «straight edge» дослівно значит "пряма лінія" тобто прямолінійність в своїх прагненнях і житті, невіра у наркотичні іллюзії, котрі так заполонили телебачення, культуру, життя.

Головним знаком "стрейт ейджу" є косий хрест на тильній стороні обох долонь. Разом з тим, що хрест означає буквально "кінець" згубному ставленню до себе і свого народу (частиною якого ти є).
Мода на косі хрести пішла з американських алкогольних барів де особам, що не досягли певного віку не продавали спиртне для цього і мітили їх незмивним чорнилом - хрест на тильній стороні долоні. Пізніше, коли течія почала набирати силу, її предстаники стали усвідомлено наносити ці символи на себе щоб показати - "Я тверезий, я за здорову і чисту націю!".

Як ми бачемо в глибині цієї течії лежать високі національні ідеали чистоти і порядності яких сьогодні так не вистачає в житті основної маси населення.
З часом, в sXe почали проникати панки-ліваки (комуністично настроєна молодь), що і призвело до того, що сьогодні дехто помилково вважає sXe анархістсько-антирасистською течією. Але це не так, що і докаже вам перша ліпша книга по історії субкультур.

Основні постулати (ідеї):
НЕ ПАЛИ.
НЕ ВЖИВАЙ НАРКОТИКИ.
НЕ ПИЯЧ.
НЕ ЗАЙМАЙСЯ СЕКСОМ (займайся коханням і тільки з коханими а не направо і на ліво).
НЕ ЇЖ І НЕ ЗНУЩАЙСЯ НАД ТВАРИНАМИ.

Вегітаріанство не є обов"язковим елементом, але є бажаним (вирішувати вам).

Музичні напрями:
Hardcore, Oi!, Punk, Ska

ROD-sXe
03.04.2009, 14:29
Ті, хто вважає цей рух антифашним, - помиляються!
Багато білих борців його дотримуються і своїми діями популяризують.

H8edge
03.04.2009, 23:45
Ті, хто вважає цей рух антифашним, - помиляються!
Багато білих борців його дотримуються і своїми діями популяризують.

Как люди которые поддерживают гей парады и митинги легализации наркотиков могут быть сХе??? Тут еще вопрос кто из нас позер)))

Vah
03.04.2009, 23:48
а як стрейтери до квасу відносяться?

H8edge
03.04.2009, 23:56
а як стрейтери до квасу відносяться?

нормально))) конечно некоторые себе шифруют чёто)) но в квасе меньше алкоголя чем в кефире)) И в самом организме вырабатывается внутренний эндогенный алкоголь... Так что через чур на эту тему тож не стоит заморачиватся...

ROD-sXe
05.04.2009, 14:36
Как люди которые поддерживают гей парады и митинги легализации наркотиков могут быть сХе??? Тут еще вопрос кто из нас позер))) а кого ты конкретно в позеры записал и за что? а то я пардон недопонял)

ANS
05.04.2009, 21:17
а кого ты конкретно в позеры записал и за что? а то я пардон недопонял)

Шавок. За те що вони виступають за геїв та різних збченців, приймають в свої ряди наркоманів і т.д., а це не по сХе явно)))

ROD-sXe
06.04.2009, 16:34
ANS - це і дитині зрозуміло, що унтерменшів взагалі зі стрейтейджем не в"яжуть)

я взагалі з них "ржунимагу" :idol::idol::idol:

ANGRY HAGL
08.05.2009, 23:30
http://www.youtube.com/watch?v=sURbhBe4c-s

Patr1ot
12.05.2009, 00:41
но в квасе меньше алкоголя чем в кефире
Є квас з 3% вмістом алкоголю, а це майже як пиво!

lingvo
12.05.2009, 07:09
А є такий, де менше 1 відсотка. Ніхто ж насильно не заливає.

H8edge
13.05.2009, 14:25

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81 почитай... Самый алкогольный квас эт 2.6 %...

А в основном у нас 1.2 максимум...

preved88
16.05.2009, 10:48
хочу на время попробовать прекратить есть мясо, и посмотреть что из этого получится)) только вот нигде не могу найти, рыбу можно есть или тоже не стОит?

уточню, что меня это интересует не потому что мне кого-то там жалко (свинок с курочками))), а чисто с точки зрения здоровья.

Aquila
16.05.2009, 12:51
хочу на время попробовать прекратить есть мясо, и посмотреть что из этого получится)) только вот нигде не могу найти, рыбу можно есть или тоже не стОит?

уточню, что меня это интересует не потому что мне кого-то там жалко (свинок с курочками))), а чисто с точки зрения здоровья.
ІМХО Риба повинна бути незамінною частиною раціона здорової людини. В рибі містяться незамінні жирні кислоти омега -3.
Окрім того, риба багата й на такі речовині, як кальцій, калій, йод, натрій, фосфор, магній, вітаміни А, В1, Д, Е. Білки риби мають майже ідеальний склад незамінних амінокислот, які сприяють росту молодого організму. Білки риби багаті на сірковмісні амінокислоти, чим підсилюють детоксикаційну функцію печінки (знешкодження токсичних речовин) та запобігають її жировому переродженню.

H8edge
16.05.2009, 20:01

Рыба в принципе не приносит такого вреда как мясо и тд... Но есть одно но! Она имеет свойства накапливать в себе все токсины... А с нашей экологией можно представить какая у нас рыба %)))

vip-ua
16.05.2009, 20:31
Ось кілька фоток що з себе представляють наркотики!!!

http://www.cripo.com.ua/back/narkomany_prt3_05.jpg
http://www.cripo.com.ua/back/narkomany_prt3_02.jpg
http://www.cripo.com.ua/back/narkomany_prt2_011.jpg
http://www.cripo.com.ua/back/narkomany_prt2_010.jpg

preved88
19.05.2009, 10:22
еда как мясо и тд... Но есть одно но! Она имеет свойства накапливать в себе все токсины... А с нашей экологией можно представить какая у нас рыба %)))
я морскую предпочитаю)
думаю что там поменьше токсинов чем в речной.

кстати в овощах и молоке ведь тоже может быть что-то вредное?

H8edge
19.05.2009, 16:14
я морскую предпочитаю)
думаю что там поменьше токсинов чем в речной.

кстати в овощах и молоке ведь тоже может быть что-то вредное?

В овощах? разве что ГМО или химикаты... ну в мясе намного больше химической обработки))) А насчёт молока почитай тут (http://leloo.com.ua/articles/item-2225.html)

Aquila
19.05.2009, 16:31
В молоці, нажаль, часто буваюсь антибіотики.
Для СПРАВКИ:
Некоторые группы антибиотиков,сульфаниламидов и химиотерапевтических средств,применяемых в ветеринарной медицине для лечения коров,втч маститов вымени у лактирующих коров.
Приведены побочные действия в результате дозированного ,постоянного подпитывания организма человека всеми (или отдельно) этими средствами ,поступающими внутрь вместе с молоком и молочными продуктами.

Сульфат Стрептомицина
Побочное действие:
1 Поражение слуха (необратимый неврит слухового нерва, нарушение кортиева аппарата,
нарушения центральной части слухового рецептора - приводит к необратимой потере
слуха).
2 Поражения вестибулярного аппарата
3 Нефропатическое действие

Cульфаниламиды
Триметоприм (80 мг), ингибирует фолатредуктазу + Сульфаниламиды (400 мг),
Побочное действие:
1. Диспептические расстройства
2. Нарушения центральной нервной системы (1%)
3. Аллергии (5-10%)
4 Нарушение кроветворения (Лейкопения, агранулоцитоз, тромбоцитопения)
5 Гемолитическая анемия (редко)
6 Полиневриты
7 Поражения почек (5%). Выражается в ознобе (повышение температуры), гематурии, болях в пояснице. Сульфаниламиды могут выпадать в осадок, их ацетилированные производные

Производные фторхинолона
Побочное действие:
1.У детей до 14 лет , препараты накапливаются в хрящевой зоне, что приводит к нарушениям
скелета
2.могут вызвать судороги)

Группа тетрациклинов
Побочное действие:
1 Гепатотоксичность, особенно при нарушениях функции печени
2 Диспептические расстройства, в 10-15% - диарея
3 Раздражение слизистой (при приеме внутрь) - стоматиты, глосситы.
4 Аллергии
5 Уменьшение протромбина, снижение количества тромбоцитов.
6 Диcбактериоз переходящий в кандидоз и кандидомикоз и при запущении в кандидосепсис

Группа пенициллинов
Побочное действие:
1 Аллергические реакции (перекрестно на группу) по интенсивности до анафилактического шока
2 Местное раздражение
а) энтерально - глосситы и стоматиты.
3 Нейротоксическое действие - вызывают центральную рвоту.
4 Кардиотоксичность.
PS Сам молоко дуже люблю, і щоденно вживаю.

Patr1ot
24.05.2009, 18:17
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81 почитай... Самый алкогольный квас эт 2.6 %...

А в основном у нас 1.2 максимум...

Я заокруглив, не потрібно так нападати. Всеодно майже як пиво! Я веду до того що дітям купувати не можна. Ще й в великих кількостях.

lingvo
24.05.2009, 18:45
Я веду до того що дітям купувати не можна. Ще й в великих кількостях.

Хай п'ють соки, компоти, киселі та узвари :)

sskor
25.02.2010, 20:07
ребята, такая ситуация. хожу "на крестах" уже почти год. есть тату по теме. радуюсь жизни, все замечательно. трезвость стала нормаой жизни (с). но тут, недавно, услышал мнение представителя местного ОФа, шо мол стрейт эйджеры опасные. а опасные тем, шо рано или поздно срываются и начанаю жестко бухать, короче становятся алкашами. мне то пофиг, но барышня взволновалась серьезно, начала бояться за меня.

кто-то слышал о "сорвавшихся эйдерах", которые потом бухали по-черному? ну или что-то в этом роде?

Заяс
25.02.2010, 20:13
Вірність до смерті?:confused:

xHSCx
25.02.2010, 20:15
ребята, такая ситуация. хожу "на крестах" уже почти год. есть тату по теме. радуюсь жизни, все замечательно. трезвость стала нормаой жизни (с). но тут, недавно, услышал мнение представителя местного ОФа, шо мол стрейт эйджеры опасные. а опасные тем, шо рано или поздно срываются и начанаю жестко бухать, короче становятся алкашами. мне то пофиг, но барышня взволновалась серьезно, начала бояться за меня.

кто-то слышал о "сорвавшихся эйдерах", которые потом бухали по-черному? ну или что-то в этом роде?

а, та да... слышали. видели. знаем...

Но, иногда некоторые "правые" тоже переходят к шавкам. Так что, бросать идею? Если ты внутри поймёшь на все 100%, что это плюс - быть трезвым, то представитель местного ОФа в тебе точно ошибся:-X

Ulv
26.02.2010, 11:53

Треба проводити паралелі між собою і тими хто п"є і курить, і усвідомлювати, наскільки ти правий, а вони не праві, і відчувати радість і задоволення від свого способу життя. Крім того, якщо ти пив, або гірше того курив, є ще одна чудова нагода порівнювати своє теперішнє самопочуття, зокрема покращення пам"яті і мислення з тим, що було до початку ЗСЖ.
Ти у будь-якому разі не можеш не відчувати своєї переваги над тими, хто не живе за ЗСЖ, і це повинно бути твоїм стрижнем.
Обов"язково треба навертати до ЗСЖ людей, які тебе оточують, розказуючи їм про численні його переваги.

жим лежа
22.03.2010, 00:34
я по эйджу..но насчет веганизма как обязательной части не согласен......ИМХО
Ну и вот непонимаю людишек кто носиться с собаками бойцовскими а они людей раздирают или калечат...так же стаи бездомных собак .... сколько случаев когда детишек калечили...вообщем надо принимать меры...как бы

Kozak88
22.03.2010, 01:37
я по эйджу..но насчет веганизма как обязательной части не согласен......ИМХО
Ну и вот непонимаю людишек кто носиться с собаками бойцовскими а они людей раздирают или калечат...так же стаи бездомных собак .... сколько случаев когда детишек калечили...вообщем надо принимать меры...как бы

Не ображайся, але тебе мабуть в дитинстві собаки покусали. Не правда це все. Я жодної собаки на вулиці не пропускаю. Навіть ті які шось охороняють і гавкують, усіх глажу)) Собака просто так ніокли не накинеться.

xmfedx
22.03.2010, 14:37

головне зрозуміти всередині до чого ти стремишся і чого хочеш досягнути! Зірватись може тільки слабка людина, яка прийняла "хрести" із-за моди! Але якщо ти це усвідомив сам, то будеш це розуміти навіть в найважчих хвилинах свого життя і не зірвешся!

Resistance82
22.03.2010, 14:41
на тему схе можно пообщаться здесь:
http://xh8edgex.forum24.ru/

DavidMarkovic
27.03.2010, 05:52
Не правда це все. ... Собака просто так ніколи не накинеться.

Скажи ще, що це зог-пропаганда голови забиває. Дуже добре, що ти любиш собак, проте не треба так вже відверто закривати очі на їхні напади. Думаю варто учточнити, що здорова (в першу чергу психологічно) та сита собака "просто так ніколи не нападає".

І взагалі, ти бачив колись скажену тічку вуличних кобелів ну хоча б на десяток душ? Якщо ні, можу познайомити з людьми, які не просто бачили, а й відчували. З простими тендітними жінками, які навіть дивитися на тих собак бояться, тому на даний випадок фраза "просто так ніколи не нападає" не діє.

p.s. Відразу уточнюю, мене собаки ніколи не кусали, і взагалі нічого проти тварин не маю.:)
p.p.s вибачте за оффтоп.

sskor
02.04.2010, 01:48
і один у полі воїн

вперше дізнався про sXe на реакторі рік назад. на ньому ж знайшов нових друзів, коли переїхав мешкати на південь. нові друзі на той час вже були sXe.
саме завдяки їхній підтримці покинув палити та вживати алкоголь. так я і почав ходити "на крестах."
все чудово, починаєш думати по-інакшому, дивишся на речі по-інакшому, спорт, правильна література.
і тут почалось. спочатку на роботі:
- випйй з нами;
- я не п"ю;
- шо? взагалі не п"єш?
- да;
- ти шо сєктант?
- ні, просто не п"ю;
- ти підриваєш колектив!
- ні, колектив гартується співпрацею і взаємодопомогою, а не алкоголем.
- хто ти такий шоб нас вчити, молодий ше!
ось так люди і реагують. це вони ше чули про sXe))

друзі. справжні друзі. ну раніше я так думав. росли разом. вчились разом. разом від беркута по хребтах схоплювали))
- слишалі ти на іксах ходіш?
- да;
- і савсєм нє бухаєш? дажє по празднікам?
- да, і вам раджу;
- нєє. ми півом расслабляємся, отдихаєм так. нєдєлю работаєм, а на виходних вот піво пьйом. і баб єб%:м. а вам ж нєльзя! нах?й оно тєбє нада? бухал би сєбє нормально..

ось саме так приблизно реагують люди, які тебе оточують, на твій вибір. люди починають судити тебе, вчити, казати, шо погано, а шо ні. самі навіть не замислювались ніколи над суттю sXe, вважають сектантом, інколи і хворим. і саме в такому оточені все більше і більше хочеться відстоювати свої погляди. саме в цьому віра стає сильнішою, думки сталевими.
вони просто не знають, як це жити на тверезу. у них немає цього зверхнього погляду на тих, хто палить і бухає. це відчуття самовпевненості, зверхності над тими, що піддаються слабкості перед спокусою отруїти себе.
навіть якшо всі навколо проти тебе - це не означає, шо їхні ідеї правильні. обравши sXe - будь їм до кінця. будь сильним і правдивим перед собою.

survival
22.07.2010, 15:32
Пити "за здоров'я" - те саме що займатись сексом за цнотливість...

Зверь
27.07.2010, 15:29
http://i.piccy.info/i5/40/73/337340/711833_ya-rad-chto-moi-roditeli-veli-zdorovyij-obraz-zhizni_800.jpg (http://piccy.info/view3/337340/0860d08dd2d29d420bab3cf3b069ef04/orig/)

Божий Одуванчик
27.07.2010, 16:42
Кстате,как форумчане относятся к такому движению как Never Stop The Madness?

Kozak88
27.07.2010, 17:07
Божий Одуванчик, а що це за рух?

Kozak88
27.07.2010, 17:09
НУ з того що я знайшов в неті, то н едуже то подобається ідея.Це типу, залиште все на самотьок і все самоліквідіується.

lingvo
27.07.2010, 19:15
Негативно.

yarilovrat
29.07.2010, 20:38
так и вижу как этих аптемистов или их семьи будут насиловать а они будут уверены что все закончиться и будет хорошо. ИХ лозунг сидите склавши руки. какое может быть к таким отношение? http://i3.i.ua/smiles2/vkaske.gif

Канеллос
14.11.2010, 21:02
Є думка про те, що у кожного стрейт еджера є своє уявлення про цей рух, через те, мабуть, так багато напрямків стрейт еджу.
Єдине, що ці напрямки повинно об'єднувати - це стійка позиція до того, що цей шлях обраний на все життя. Я так вважаю, але через це поки не можу себе вважати схе, бо ще не на стільки стійка моя позиція в цьому питанні. А так то вже більше року як відмовився від алко.

lingvo
14.11.2010, 23:12
а я не доверяю схешникам.
А я не довіряю незнайомим людям і тому з ними не розмовляю :)

Мурзілко
18.02.2011, 23:04
Вірність до смерті?:confused:

:))) ось така реакція у всіх наших полігамних по суті чоловіків :)

Але ж такі є справжні вірні і люблячі до старості та смерті своїх дружин.

і один у полі воїн

вперше дізнався про sXe на реакторі рік назад. на ньому ж знайшов нових друзів, коли переїхав мешкати на південь. нові друзі на той час вже були sXe.
саме завдяки їхній підтримці покинув палити та вживати алкоголь. так я і почав ходити "на крестах."
все чудово, починаєш думати по-інакшому, дивишся на речі по-інакшому, спорт, правильна література.
і тут почалось. спочатку на роботі:
- випйй з нами;
- я не п"ю;
- шо? взагалі не п"єш?
- да;
- ти шо сєктант?
- ні, просто не п"ю;
- ти підриваєш колектив!
- ні, колектив гартується співпрацею і взаємодопомогою, а не алкоголем.
- хто ти такий шоб нас вчити, молодий ше!
ось так люди і реагують. це вони ше чули про sXe))

друзі. справжні друзі. ну раніше я так думав. росли разом. вчились разом. разом від беркута по хребтах схоплювали))
- слишалі ти на іксах ходіш?
- да;
- і савсєм нє бухаєш? дажє по празднікам?
- да, і вам раджу;
- нєє. ми півом расслабляємся, отдихаєм так. нєдєлю работаєм, а на виходних вот піво пьйом. і баб єб%:м. а вам ж нєльзя! нах?й оно тєбє нада? бухал би сєбє нормально..

ось саме так приблизно реагують люди, які тебе оточують, на твій вибір. люди починають судити тебе, вчити, казати, шо погано, а шо ні. самі навіть не замислювались ніколи над суттю sXe, вважають сектантом, інколи і хворим. і саме в такому оточені все більше і більше хочеться відстоювати свої погляди. саме в цьому віра стає сильнішою, думки сталевими.
вони просто не знають, як це жити на тверезу. у них немає цього зверхнього погляду на тих, хто палить і бухає. це відчуття самовпевненості, зверхності над тими, що піддаються слабкості перед спокусою отруїти себе.
навіть якшо всі навколо проти тебе - це не означає, шо їхні ідеї правильні. обравши sXe - будь їм до кінця. будь сильним і правдивим перед собою.

Мені на работі теж прийшлося довго пояснювати, що я дійсно зовсім-зовсім-презовсім не п'ю. Довелося пройти і через такі "оригінальні ідеї" як:
1. Перепила свого часу і тепер не могу бачити спиртне;
2. Коли вип'ю - веду себе розв'язно і танцюю на столі;
3. Не знаю міри і потім обнімаюся із "білим другом".

Були ще якись-то варіанти, але я вже не пам'ятаю таку хрень. Та й родичи теж спочатку очікували, що це все жарт :)