КПК

Показати повну версію : Вплив телевізора на дитячу психіку

Гонта
24.03.2009, 23:15
Вплив телевізора на дитячу психіку

Багато батьків задаються питанням про те, скільки часу дозволено проводити дитині перед телевізійним екраном, які програми йому можна дивитися, а від яких краще утриматися.

І справа тут навіть не у страсі зіпсувати зір, але і в тому, що деякі передачі погано впливають на дитячу психіку, це стосується навіть мультфільмів.

Та і самим деколи хочеться подивитися якусь передачу або фільм в той час, коли дитина ще не спить.

Насамперед, дитину слід ізолювати від проглядання дорослих фільмів, які дуже важкі для дитячого сприйняття. Навіть якщо у вас є величезне бажання подивитися один з таких фільмів, але ізолювати дитину на цей період немає можливості, то краще відмовитися від перегляду.

Врешті-решт у нас є можливість придбати цей фільм на диску і проглянути його в більш відповідний для цього момент.

Що стосується мультиплікаційних фільмів, то в цьому випадку не все так однозначно.

Річ у тому, що творці мультиків діляться на два табори, тобто на тих, хто переносить доросле життя в дитинство, лише трохи «згладивши» гострі кути, а також на тих, хто проектує на екран саме дитячий світ з його цікавими життєвими законами.

З цієї причини, деякі мультфільми здатні викликати хвилю радісних емоцій, а ось інші роблять дітей агресивними, наносять їхній психіці величезну шкоду, морально їх спустошують.

Саме тому, при підборі мультиків для своєї дитини будьте уважними і прискіпливими. Спочатку вам варто самим ознайомитися зі змістом. Якщо ж у вас немає такої можливості, то краще обмежтеся показом старих вітчизняних фільмів.

І запам`ятайте три правила, яких слід дотримуватися при виборі мультика:

1. Зверніть увагу на вказаний вік, для якого призначений цей фільм.

2. Чи відповідає його зміст колу інтересів і типу нервової системи вашої дитини.

3. Ознайомтеся зі змістом фільму і подумайте про те, які струнки в душі вашої дитини він може зачепити, чому може навчити його.
health.unian.net/ukr/detail/195920

F.N.
24.03.2009, 23:58
Дитині краще дивитися тільки пізнавальні передачі (та навіть їх слід ретельно фільтрувати). Краще купувати диски, або завантажувати з інету і першими переглянути передачу, а потім показувати дитині. Мультики я б не дозволяв дивитися дитині (зараз немає тих добрех і щирих мультфільмів, що раніше).

Edward
25.03.2009, 00:01
впринципе, считаю, что не всё по ТВ говно. есть очнеь крутецкие передачи, такие как например: Следствие вели, военные тайны и т.д.
Но а большенство там канеш дерьма

Ulv
25.03.2009, 00:06
Зараз телевізор став тельавізором

Maio
25.03.2009, 10:23
Телевизор - это одно из самых опасных и ужасных вещей у вас дома. Детям его смотреть нельзя.

Воїн Перуна
25.03.2009, 20:30
краще хай дитина КНИЖКУ почитає!!!!!!А не дивиться жидовізор!

brightket
25.03.2009, 22:38
В мене нема часу на телевізор, а от ПК - це ,якщо чесно , ще більше зло. Нажаль відмовитися від комп!ютера...ем....це якось...)))))
Головне щоб у ваших мізках стояв хороший фільтр, бо в безмежному океані інформації - інтернеті - дуже багато непотрібної дегенеративної інформації.=))))

Velzevul
25.03.2009, 23:12
Интересно чем вы будете занимать своих детей...если не ящиком.. Особенно когда слёзы и истерика, что все в школе смотрели "Монстров против Чужих", а ваше чадо нет...
Когда все одноклассницы смотрят Ранетки...а вы своё чадо заставляете читать энциклопедию. Сомневаюсь, что у вас хватит терпения противостоять этим истерикам даже неделю, не говоря уже о жизни.
Поэтому подход с запретами ТВ, это неправильно. Вместо этого нужно либо самим добиться "правильного" ТВ, либо уделять ребёнку достаточно времени, чтобы навязывать правильные ценности. Но как показывает практика, современный родителей какой бы он сам правильный не был, совершенно откровенно забивает на окружение и мир ребёнка, потому что приходя с работы в 7 вечера, приготовив жрать, выпив чаю...не хватает сил..ещё нянчится. Нормальное воспитание можно дать, только если жена сидит дома например и занимается исключительно детьми. Но для этого нужно чтоб был капитализм, против чего тут почти весь форум. А муж рвал и метал на работе, чтоб содержать семью...

ЧЕРЕП
25.03.2009, 23:24
Но для этого нужно чтоб был капитализм, против чего тут почти весь форум.

До чого тут капіталізм?

Гонта
26.03.2009, 00:16
Нажаль зараз вже нема на телебаченні тих добрих і повчальних передач, що показували ще за радянських часів. Що не кажіть, але у цьому плані в союзі все було гаразд, приємно було подивитися добрі та цікаві мультики, особливо передачу "Вечірня казка", Дід Панас став для багатьох малюків дійсно кумиром, на якого чекали кожного вечора, щоб послухати й подивитися наступну цікаву казку, але зараз такого вже немає і наврядчи вже буде...

MxDQcUTUwcM

Velzevul
26.03.2009, 00:34
До чого тут капіталізм?

Да не причем, это бы к слову о кормильце семьи, при социализме такого не может быть, просто.

Сергій
26.03.2009, 00:39
я так не думаю що треба дітей на казочках вирощувати. Нам ( хочаб мені ну я б так хотів) потрібні справжні спартанці не зсюсюкані і не мамині синочки хай трохи набираються жорстокості змалку а то з них вийдуть толєранті дємократи
Як би мене ростили на казочках я не знаю шо з мене би було зараз. Звичайно я слухав казки в дитинстві але до тєлєпузіків недохидило. Треба дійсно як вище сказали щоб читали книжки, або їм самим читати якісь героїчні балади і т.п.
А щодо телевізора то там сплошна порнуха і всякі жидівські разврати.

ЧЕРЕП
26.03.2009, 00:55
Да не причем, это бы к слову о кормильце семьи, при социализме такого не может быть, просто.

Що за маразм? При соціалізмі не буде мужиків, що утримують свої сім'ї?

lingvo
26.03.2009, 12:05
Маячня! Навпаки за капіталізму, за який ти так ратуєш, що у Європі, що у США, на виховання дітей м'яко кажучи "забивають". Більш того, саме у суспільствах просякнутих матеріалістичним духом жінки дбають в першу чергу про своє кар'єрне зростання та про що завгодно, замість родини. Саме у суспільстві отруєному капіталізмом поширені феміністичні рухи, діти вважаються зайвим тягарем (таке поширене явище як childfree, або що ще гірше, коли дитині не раді, коли вона не отримує батьківської любові та ласки, що вкрай негативно відбивається на психіці людини). Саме тому сімейні пари мають одну, рідше дві дитини. Ні, капіталізм це безумовне зло, багатогранний інструмент знищення білих націй.

Воїн Перуна
26.03.2009, 12:27
Интересно чем вы будете занимать своих детей...если не ящиком.. Особенно когда слёзы и истерика, что все в школе смотрели "Монстров против Чужих", а ваше чадо нет...
Когда все одноклассницы смотрят Ранетки...а вы своё чадо заставляете читать энциклопедию. Сомневаюсь, что у вас хватит терпения противостоять этим истерикам даже неделю, не говоря уже о жизни.
Поэтому подход с запретами ТВ, это неправильно. Вместо этого нужно либо самим добиться "правильного" ТВ, либо уделять ребёнку достаточно времени, чтобы навязывать правильные ценности. Но как показывает практика, современный родителей какой бы он сам правильный не был, совершенно откровенно забивает на окружение и мир ребёнка, потому что приходя с работы в 7 вечера, приготовив жрать, выпив чаю...не хватает сил..ещё нянчится. Нормальное воспитание можно дать, только если жена сидит дома например и занимается исключительно детьми. Но для этого нужно чтоб был капитализм, против чего тут почти весь форум. А муж рвал и метал на работе, чтоб содержать семью...

я б на твому місці не ставив всіх в один ряд.Я наприклад не планую взагалі купувати телевізор для свого майбутнього дому....

Блондин
28.03.2009, 14:04
http://forum.reactor.org.ua/picture.php?albumid=1&pictureid=19

Proletariat
01.04.2009, 05:38
Советские мультики позитивные. Их надо детям показывать.

Гонта
11.08.2009, 01:24
Телевізор підвищує кров'яний тиск у дітей

Вчені з Університету штату Мічиган (США) стверджують, що телевізор шкодить дітям значно більше, ніж прийнято вважати. Дослідження 111 дітей у віці від 3 до 8 років показало: чим довше дитина дивиться ТБ, тим вищий у неї кров'яний тиск.

У дітей, які щодня сидять перед телеекраном від 90 до 330 хвилин, тиск як систоли, так і діастоли на 5-7 одиниць вищий, ніж у тих, хто проводить за переглядом телепередач менше півгодини на день.

Подібний негативний вплив телевізор чинить як на дітей із зайвою вагою, так і на малят нормальної комплекції. Інші види малорухливого відпочинку (читання та ігри на комп'ютері) такого ефекту не мають. Вчені пояснюють це тим, що рідко яка дитина сідає перед телевізором, не захопивши що-небудь перекусити. Захопившись передачею, маленький телеглядач непомітно для себе поглинає куди більше чіпсів, гамбургерів або хотдогів, ніж за столом. А оскільки ця "сміттєва" їжа містить багато солі, кров'яний тиск і підвищується.

Результати дослідження свідчать про те, що телевізор є найгіршим зі всіх можливих видів сидячого проведення часу. Відеоігри та інтернет-серфінг приносять значно менше шкоди, оскільки під час цих занять дитина робить хоч якісь рухи, наприклад, совається на стільці від нетерпіння або змінює положення тіла.

Нагадаємо також, що діти, які проводять біля телевізора більше двох годин на день, удвічі більше за інших ризикують захворіти на астму. Відомо також, що при малорухливій поведінці у дітей відбуваються зміни в легенях, що згодом викликає задишку.
http://stb.ua/newsv.php?item.29085

Senorita_Blanca
11.08.2009, 10:45
ребенок не умеет отличать, что правда, а что вымысел, поэтому все принимает за чистую монету. Есть конечно родители, которым легче усадить ребенка перед быдловизором, чем занять чем-то интересным, но это у кого какие цели.

профессор_боль
11.08.2009, 20:30
Советские мультики позитивные. Их надо детям показывать.

такое впечатление , что их делали упоротые хиппи. какие-то приторные сопли , идиотские песенки и тд

лучше показывать ребенку что-нибудь типа "Безумного Макса" , "Рокки Бальбоа" , при нинзя , викингов и тд .. а потом подарить ему боксерскую грушу

Гонта
11.08.2009, 21:22
лучше показывать ребенку что-нибудь типа "Безумного Макса" , "Рокки Бальбоа" , при нинзя , викингов и тд .. а потом подарить ему боксерскую грушу
Що в 2-3 роки дитині таке показувати? Думаю, шо якби у неї був вибір, то мультики були б поза конкуренцією.

Senorita_Blanca
12.08.2009, 10:57
в мультиках сомнительная польза...вы пересмотрите хотя бы советские - жуть! В сказках тоже моряль неясна - вечно самый отсталый иван с печи, ничего не делая получает принцессу, по царства и все такое. Странно как-то.

Ulver1488
14.08.2009, 13:01
Поцчему же? Мультики про Винни Пуха, Ёжика в тумане, Алису в зазеркалье прелестные! Я на них вырос и ничего страшного не произошло

Senorita_Blanca
14.08.2009, 16:54
Поцчему же? Мультики про Винни Пуха, Ёжика в тумане, Алису в зазеркалье прелестные! Я на них вырос и ничего страшного не произошло

вы что? эти мультики не для детей! винни-пух - ладно еще...хотя не пойму какая там мораль...
Алиса - вообще для взрослых, а не для детей, там же психодел сплошной. Перечитайте ее сейчас и поймете сколько неоднозначных моментов пропустило ваше сознание в детстве, зато подсознание ничего не пропустило.
Ежик в тумане - кошмар! Что ребенок может оттуда вынести?
Я думаю лучший вариант - придумывать и рассказывать ребенку сказки самому.

Schulz
14.08.2009, 17:07
козаки - тру вайтпавер мультик:)

Senorita_Blanca
14.08.2009, 17:10
казаки кстати да - ходили всем люлей вешали))))
только я не помню - они там хоть не бухали?

wmelon
16.08.2009, 10:42
начебто ні,але люльку курили)

steffanie
16.08.2009, 19:36
скажите, "Детство Ратибора" - это советских времен мультик? его бы я ребенку показала. правда, больше ничего вспомнить не могу. надо читать ребенку книги, и сказки, и познавательные, всего помаленьку. ну не было у меня телевизора, я в детстве книги читала. появился телек в канун очередного 9 мая, ребенок 10ти лет посмотрел документалку про 18 и "лагеря отдыха" для неполноценных....... впечатлилась на всю жизнь:-X вот вам и наглядный пример влияния TV на детскую психику. в моем случае влияние было позитивным..:hmm:

Гонта
12.11.2009, 13:26
Перегляд телевізора розвиває у маленьких дітей агресію

Малюкам шкідливо дивитися телевізор – його перегляд піддає дітей ризику агресивної поведінки, встановили американські психологи. Рання дитяча агресія не тільки негативно позначається на психічному здоров`ї дитини, але і зачіпає поведінкові норми, підвищуючи ймовірність скоєння злочинів до повноліття, насильства по відношенню до оточуючих і рецидиву кримінального досвіду в дорослому віці.

До чинників, що впливають на дитячу агресію, належать батьківське виховання, кримінальна обстановка в районі, де проживає дитина, і дія засобів масової інформації, говорять фахівці. Після музики, малюки у віці від декількох місяців до трьох років більш за все піддаються дії телебачення.

Було доведено, що навіть невелика кількість часу проглядання телепередач негативно позначається на поведінці маленьких дітей, приводячи до розвитку агресії.
http://health.unian.net/ukr/detail/202375

Гонта
13.01.2010, 21:29
Телебачення збільшує ризик серцево-судинних захворювань на 80%

У людей, які витрачають щодня більше трьох годин на перегляд телебачення, зростає ризик серцевого нападу. Про це свідчать результати досліджень австралійських учених, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Reuters.

Ті, хто проводять більше чотирьох годин на день перед телевізором, стверджують науковці, збільшують ризик хвороб серцево-судинної системи на 80%. Кожна година перегляду телевізора збільшує на 9% і ризик ракових захворювань.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=862526

Гонта
11.05.2010, 22:46
Дітям до 2-х років телевізор дивитися не можна

Британські учені прийшли до висновку, що чим більше дитина дивиться телевізор в ранньому дитинстві, тим гірше вона згодом вчиться в школі, пише The Independent.

Згідно з результатами дослідження, якщо дитина до 2,5 років багато дивилася телевізор, в школі вона гірше займатиметься, а також буде товщою. Схожі дослідження були проведені і американськими дослідниками. Вони прийшли до висновку, що до двох років дитина взагалі не повинна дивитися телевізор, а починаючи з трирічного віці не більше за одну-дві години в день.
http://health.unian.net/ukr/detail/207534

Ростислав
23.05.2010, 11:44
по моему самый лучший вариант это смотреть телевизор вместе со своим ребёнком, и по ходу дела объяснять, что такое хорошо и что такое плохо.

DavidMarkovic
23.05.2010, 14:24
А по-моєму найкращий варіант взагалі звільнитися від телевізійної залежності:). І зробити так, щоб для сім'ї телевізор був зайвою поличкою для антиперспірантів:rolleyes:. Створити таку собі сімейну ідеологію. Я не кажу, щоб повністю перестати дивитись ящик, іноді все ж там можна щось знайти корисне (щоправда таких випадків все менше і менше). Проте головне зрубати під корінь залежність. Відразу стільки часу на корисні справи знаходиться!

Ksena
23.05.2010, 21:31
Зомбоящик противопоказан всем, а не только детям. На телике нужно оставить только Виасат Хистари и Дискавери, все остально никому смотреть не нужно.

Neonazi-NS
23.05.2010, 22:05
Зараз ТБ уже не те, що при СССР.
На всіх каналах суцільне промивання мізків, так що краще його взагалі не дивитись.

Ksena
23.05.2010, 22:23
А что, при СССР было лучше? Стоит вспомнить одного Мессинга и подобные байки... Это вообще жуть. Сейчас хоть есть интерен как альтернатива, а раньше человек сидит после роботы и на выходные сутками у зомбоящика и зырит очередную лапшу и понятия не имеет что это всё дикий развод.

Neonazi-NS
23.05.2010, 22:54
Ksena, в крайньому разі, було набагато краще, ніж сьогодні.
Не було всієї тієї грязі, якою нас поливають зараз. (я про ЗМІ в цілому)

Сергій
23.05.2010, 23:03
а взагалі майже половина усього телефіру це шоу, тупі шоу, типу стань зіркою, таланти і танці, іновинка політичні шоу, шоб охопити більший круг глядачів

Ksena
25.05.2010, 21:12
а взагалі майже половина усього телефіру це шоу, тупі шоу, типу стань зіркою, таланти і танці, іновинка політичні шоу, шоб охопити більший круг глядачів
Да... талантов хоть отбавляй у всех. Особенно такие передачи как "Давай поженимся " убивают наповал... Тут тебе не только скажут сто минусов твоего ужасного характера, но и " любовь" найдут. Я вообще не понимаю, кто тот зомбоящик смотрит , если всё и так в инете? (дети пенсионеры не в счёт, это святое).

ANS
25.05.2010, 21:22
Недавно спілкувався з братом двоюрідним, в нього донька, 4 рочки. На канікули її віддали до бабусі в село і там вона мала змогу дивитися телевізор, так як дома їй дозволяють тільки мультики. Після того як забрали і зайшли в магазин щось купити з продуктів, були дуже здивовані, що дівчинка вимовляє чітко всі продукти для дітей і просить їх купити ледве не до істерики.Надивившись реклами всі ці кіндери, растішки і т.д. міцно засіли в її голові.

Ksena
25.05.2010, 23:03
Недавно спілкувався з братом двоюрідним, в нього донька, 4 рочки. На канікули її віддали до бабусі в село і там вона мала змогу дивитися телевізор, так як дома їй дозволяють тільки мультики. Після того як забрали і зайшли в магазин щось купити з продуктів, були дуже здивовані, що дівчинка вимовляє чітко всі продукти для дітей і просить їх купити ледве не до істерики.Надивившись реклами всі ці кіндери, растішки і т.д. міцно засіли в її голові.
По зомбоящику никогда не покажут, что ребёнку что-то не купили, всё так беззаботно, дети просто купаются в шоколаде и коле. А в какой то передаче говорили, что ребёнок который регулярно ест тот же Чупа чупс, уже наживает себе букет болячек.

wwkt
25.05.2010, 23:40
Сучасні мультики (китайські, японські, диснеївські) - отрута для дитячого мозку. Зносять дітям кришу.

DavidMarkovic
26.05.2010, 10:27
ребёнок который регулярно ест тот же Чупа чупс, уже наживает себе букет болячек

Так тут навіть логічно подумати, що є всі ці чупа-чупси, батончики та сирки? Це ж не зовсім природній матеріал. Тобто природнього там немає взагалі. Звичайна хімія. І постійне вживання таких речей малюком призводить до серйозних проблем у майбутньому. Просто їх стараються не помічати, списують на погану екологію та Чорнобиль. От зрівняти сучасне покоління дошкільнят та наприклад наше по здоров'ю. Ну земля і небо просто. Тобто виходить, що ми (маю на увазі наше покоління) за свої 20-25 років так зіпсували себе, що здорових дітей практично не побачиш. Частково це так, але є досить багато зауважень. І перш за все слід звернути увагу на харчування. Якщо батькам все одно, що їсти, то не можна легковажно відноситись до харчування дитини. А сучасні батьки починать пічкати дитину лайном, ще коли їй і року не виповнилося. Як приклад, ці всі розчинні супер-мега пюре від Нестле чи інших торгових марок. Невже важко приготувати своє пюре? Часу немає? А як раніше час знаходили випрати руками, немовля нагодувати, води наносити, їсти всім нагодувати та ще на зміну сходити? Тим паче доведений вже ж вплив цих всих пюре на організм. Хоча хто зара на це зважає...

А потім дитина трохи підростає - і починається бум споживацтва, нав'язаний тими ж батьками. Сама дитина не знає з народження, що таке наприклад цукерка. Ну цукерка, то й цукерка, організм її не вимагає цього "життєво необхідного" продукту. Проте батьки вже змалечку привчають, можна сказати створюють жагу до цукерок у дитини, а потім розводять руками, кажучи що дуже вже багато їсть солодощів малюк. Фактично з цукерки роблять засіб винагороди для дітей. Добре, коли винагорода за якісь там хороші справи (та й то, можна обійтися цілком без цього, краще яблуко з'їсти). Але сучасні батьки знову ж таки не хочуть тримати контроль над дитиною. Не знаю, чого там їм не вистачає, може бажання (не бачу я бажання у більшості батьків), часу (всі ж топ-менеджери районного масштабу:)), чи то клепки в голові. Але контролювати чи наказувати дитині щось ніхто не хоче. Мотивують це тим, що це ж ІНДИВІДУМ. Або ще іноді проскочують хохми типу "моя дитина - творча натура, а ви не розумієте в педагогоці нічого". Так от (відішов від теми щось) дитина швидко хапає всі тенденції (і цукерки, як засіб маніпуляції, і поведінку батьків) і починає маніпулювати. І потім цукерку вже треба купити, не за якісь там добрі справи чи щоб побалувати, а просто тому що треба. Треба купити, щоб дитина не вередувала, або щоб захотіла підти з садочка додому. Тобто не взяти за руку і повести додому силоміць, а цукерочку купити - і все добре буде.

І добре ще б цукерки нормальні... А то зараз тотальна мода пішла на ці всі сирки (де вони там сир бачили???=-O). І вже видно результати серед учнів початкових класів - хто регулярно вживав їх - має проблеми (при чому серйозні) з печінкою. І не тільки. Але що нам печінка? Потім підростаємо, починаємо різні чіпси/сухарі на уроках жерти. А потім напої різні "дорослі"... Не будемо про погане.

Коротше кажучи мало того, що сучасне суспільство живе по законам споживацтва, так ще й батьки свідомо чи ні виховують у своїх дітей в декілька разів більшу "товарну" залежність і не бачать нічого поганого в цьому.