КПК

Показати повну версію : Статевий акт під стінами Верховної Ради (ФОТО)

Махатма
04.11.2009, 23:40
Сьогодні, 2.11.09, групою радикальних художників Олександра Shiitman`a (у співавторстві зі скандально відомою арт-групою “Війна”) був проведений театралізований перформанс біля стін Верховної Ради України. Молоді люди протестували проти Закону України “Про захист суспільної моралі” та дій Нацкомісії по захисту суспільної моралі. Хлопець і дівчина, роздягнувшись, імітували статевий акт під стінами верховного органу законодавчої влади України. За цим спостерігали журналісти. Акція викликала несхвалення з боку прихожан «польової церкви», що знаходиться поруч і вони намагалися спровокувати бійку з журналістами. Далі прибула міліція, однак навіть у її присутності прихильники Московського патріархату дозволяли собі погрози, нецензурну лайку і побиття фотографів. Ніхто з журналістів серйозно не постраждав, а хлопець, що ймовірно імітував статевий акт, доставлений в Печерський райвідділ міліції м. Києва. У діях затриманого є ознаки проступку передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). Станом на 3 листопада затриманий і досі перебуває у застінках Печерського РУВС. Вирішується питання про порушення карної справи за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (групове хуліганство).

Коментар від редакції сайту Хроніка самозахисту:

Національна експертна комісія - це дрючок в руках багатого дикуна.

Що таке НЕК з питань захисту суспільної моралі? Це частина державного апарату з величезним бюджетом, якщо порівнювати із витратами на яку-небудь справжню експертну організацію, на кшталт тих, яким доручають судово-медичні експертизи. От питання: навіщо ця частинка потрібна, яку функцію вона виконує? Варіант відповіді “для захисту суспільної моралі” ми одразу відкидаємо. Бо говорити, що в Україні існують норми моралі, стійкі уявлення про громадський обов’язок - відверте лицемірство, яке і можна вважати одним із правил суспільного життя.

Саме у відповідності до нього на сайті НЕК розміщено наступне:

“Діяльність Національної експертної комісії спрямована на піднесення культури та духовності українського народу, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм і правил поведінки, що склалася у суспільстві”.

Особисто я, читаючи цей шифр, для себе зміг розкодувати наступне - комісія існує для того, щоб прикриваючись максимально аморфними і незрозумілими приводами (такими як “духовність”, “народні традиції”, “уявлення про добро”) впливати на суспільні відносини у сфері розповсюдження інформації.

Як саме вона діє ми вже бачили. Але підіймаючи шум щодо заборон комісії, часто упускаємо, що самі їй допомагаємо. Оскільки сили НЕК не такі вже й значні, але ми самі перетворюємо її на важливу тему. Вчинки “комісарів від моралі” настільки ж абсурдні, як і діяльність більшості українських державників. Так само, як інші ледарі, котрі ганяють повітря, ці “діячі” намагаються стати н’юзмейкерами. Їх звіти не менш феєричні, ніж звіти уряду, бо зроблені по тому ж принципу - аби ж тільки викликати увагу. Навіщо це чинушам, а не політикам? Щоб створити собі амплуа тих, що не бояться “суспільного осуду”, здатних приймати непопулярні рішення, здатних відволікати увагу на себе. Такі функціонери можуть бути корисними і помаранчевим, і блакитним, а це - гарантія довголіття на посту.

Більше того, в Україні ніякого суспільства нема, як нема і суспільної думки. (Як можна вважати суспільством розрізнених людей, не здатних об’єднувати зусилля задля досягнення спільної мети, для захисту спільних інтересів? А те, що називають суспільною думкою насправді є сукупністю індивідуальних ідей, за відстоювання яких ніхто не буде боротись.) Враховуючи це, треба визнати - в країні є замінник суспільної думки - інформаційне поле, насичене посередніми ідеями, які походять із посередніх (усереднених) знань. Замінником реальної суспільнокорисної діяльності є діяльність журналістів, які зацікавлюють отримувачів інформації новинами про дрібненькі події. Якщо більшість таких подійок пройде поза увагою журналістів, то вони не викличуть і “суспільної уваги”.

НЕК намагається переконати зацікавлених гравців у тому, що вона - корисне знаряддя у цьому псевдосуспільному інформаційному просторі. А з такою характеристикою, як невразливість для критики, вона б могла врешті-решт вдарити і по самим ЗМІ…

Але, враховуючи, що державна влада, як і влада будь-якого із бізнес-гравців, в нас ПОКИ ЩО не абсолютна, то експерти-захисники моралі можуть поперебиватися і крихтами - звичайними хабарами, які беруть усі контролюючі органи. Чи невеликими “пожертвуваннями” від таких же структур, що борються за звання “ефективного важелю суспільного впливу”. Наприклад різні церкви - їм був би вигідний союзник із такими повноваженнями. Вони грають схожі партії у нашій какафонії - НЕК і будь-якій із церков вигідно взаємною підтримкою надавати одна одній значення, легітимізувати одне одного. Такі організації дуже гармонійно діють «рука об руку».

Джерело: Хроніка самозахисту (http://samozahist.org.ua/?p=17253)

Автор фото: Михайло Камєнєв

ФОТО (http://samozahist.org.ua/?p=17253)

Kozak88
04.11.2009, 23:47
ААА, бля!))) Вбили фоткі!
В антифа самі радикальні методи боротьби :))):lol:

Гонта
12.09.2010, 13:35
За секс під Верховною радою хлопцю дали рік умовно

Печерський райсуд Києва оголосив вирок у справі громадського активіста Олександра Володарського, який у вересні минулого року імітував статевий акт під стінами Верховної ради.

Володарського звинувачували у хуліганстві під час акції протесту 2 листопада 2009 року і дали рік умовно, повідомляють захисники активіста.

Як відомо, хлопця арештували й доставили у РУВС через оголошення й імітацію статевого акту у громадському місці, його партнерку міліціонери не затримали.

Слідство і прокуратура стверджували, що дії Володарського були актом хуліганства, спробою порушити громадський порядок, у той час як захист наполягав на тому, що насправді це була акція протесту, на яку були заздалегідь запрошені ЗМІ.

У своєму останньому слові Володарський сказав, що оскаржить будь-який обвинувачувальний вирок аж до Європейського суду.
http://tsn.ua/ukrayina/za-seks-pid-verhovnoyu-radoyu-hlopcyu-dali-rik-umovno.html

Махатма
12.09.2010, 20:27
Російський художник Олег Кулик (http://ru.wikipedia.org/wiki/Кулик,_Олег_Борисович):

http://www.youtube.com/watch?v=q-QvjRkeigU

Hamlet
12.09.2010, 20:49
Цю нікчемну державу настільки не поважають навіть її керівники, так спокійно ставлячись до подібного. У КНДР їх би стерли на порошок:)
ПМ. щоб не було дурних питань: я проти стирання в порошок людей:)

DesnaKozak
12.09.2010, 23:10
ні, ні, таких як Shiitman слід терти на порошок.

http://shiitman.net/2010/09/10/сожжение-коранов/

Сожжение Корана, как и любых других культовых символов – само по себе хорошо.

......

Но, насколько я понимаю, пастор сжигает Коран в знак «мести исламским террористам», т.е. его мотивы далеки от либертарных, напротив, они являются патриотическими и ксенофобскими. Ну и вообще баптисты и харизматы – сплошь и рядом реакционеры, моралисты и губители лесов.

lingvo
13.09.2010, 01:42
Цю нікчемну державу настільки не поважають навіть її керівники, так спокійно ставлячись до подібного. У КНДР їх би стерли на порошок
ні, ні, таких як Shiitman слід терти на порошок.
Та усіх їх утилізувати та й годі.

Зверь
13.09.2010, 02:40
Ну и вообще баптисты и харизматы – сплошь и рядом реакционеры, моралисты и губители лесов.

Это тоже баптисты? http://sharetravel.com.ua/826729.html :-X

Ulver1488
13.09.2010, 11:30
Это тоже баптисты? http://sharetravel.com.ua/826729.html :-X

Мені здається, що це скоріше активісти МП :-X

DesnaKozak
13.09.2010, 11:54
Это тоже баптисты? http://sharetravel.com.ua/826729.html

я думаю це ті кому робити нічого

lingvo
13.09.2010, 13:08
я думаю це ті кому робити нічого
Це сцуко фанатики, один з якх має "духовний" сан.

Oles Vahnij
13.09.2010, 14:07
Важко розібрати довкола чого дискусія. наш народ має певні традиції і на них та Божих Заповідях базується мораль. Статевий акт (навіть його імітація) в громадському місці - неповага до суспільства. Наші предки недарма визнавали соромним навіть цілуватись в при сторонніх, а тим паче мочитись, спорожнюватись чи блудити.
Володарський власним вчинком переступив традицію, плюнув на мораль. Справа не в комісії, яку він за гроші Рабиновича лає а в його скотинячій натурі. Що (навіть не хто а що) він таке є? тут наша земля, ми протестуємо проти несправедливості й заполонення України чужинцями, ця лярва власні забаганки ставить вище культури й національних традицій автохтонів. В крематорій шлюху. тим паче, читаючи його коментрі, я помітив що він прихильник заселення України расовими чужинцями. Кличу всих при зустрічі скалічити його. Хам мусить знати своє місце.

Ukrainian
13.09.2010, 14:22
Володарський (Shiitman) - знахабнілий єврейчик, дитя ліберальної цивілізації. Його дружка Ульянова ("арт-крітік" Dadakinder) вже якось калічили, на жаль слабенько:

http://k.img.com.ua/img/forall/a/7740/85.jpg

Гонта
28.02.2011, 19:02
За імітацію сексу під Радою блогера посадили в колонію

Журналіста і блогера Олександра Володарського направлено до виправного закладу для відбуття покарання за перформанс з імітацією статевого акту перед будівлею парламенту. Про це він написав у своєму блозі.

За словами Володарського, 1 березня він вирушає відбувати покарання у виправному закладі № 132 у селищі Коцюбинському під Києвом.

"Адміністрація колонії, якщо вирішить, що я не небезпечний для суспільства і заслуговую на довіру, може дозволити мені виїжджати за межі колонії і навіть жити в Києві або знімати житло в межах Коцюбинського", - розповів Володарський.

"Від адміністрації також залежить, чи дозволять мені залишитися на старій роботі (я зараз працюю журналістом, пишу аналітику для сайту "Багнет", можу займатися цим віддалено, мені лише потрібен телефон)", - додав він.

Як відомо, Володарського затримали 2 листопада 2009 року після того, як він разом із партнеркою влаштував перформанс під стінами Верховної ради.

У рамках акції учасники імітували статевий акт. Таким чином, Володарський, за його словами, намагався "привернути увагу суспільства до нетерпимого стану масових порушень прав людини в Україні, що мають місце як внаслідок ганебного законодавства, так і завдяки бездарній та непрофесійній роботі Національної експертної комісії з питань суспільної моралі".

На час слідства його півтора місяці утримували в СІЗО. У вересні 2010 року суд визнав його винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України) і прийняв рішення про обмеження волі строком на один рік, зарахувавши й термін перебування в СІЗО.
http://tsn.ua/ukrayina/za-imitaciyu-seksu-pid-radoyu-blogera-posadili-v-koloniyu.html

Hamlet
28.02.2011, 21:13
Володарського затримали 2 листопада 2009 року після того
Стоп. 2010-го ж...

Oles Vahnij
02.03.2011, 11:09
Нехай його в колонії покохають. Щоправда, йому збоченцю це навіть в радість. От шлюха з яйцями.