КПК

Показати повну версію : Дід мій був військовий УПА

Светодар
07.10.2009, 21:04
Соратники, не подскажите, есть ли какой-то список или база данных ветеранов УПА? Хочу узнать участвовал ли мой дед?
14 жовтня не получается у меня приехать на марш, не смогу поспрашивать.

fred
07.10.2009, 21:26
Вопрос нужный и интересный. В продолжение вопроса, где можно узнать о воинах УПА проживающих в регионах (в частности интересует Кировоград и Кировоградская область)?

Олександра
07.10.2009, 22:40
Є,в історичній бібліотеці воєнної частини,моя бабця так найшла де похований мій прадід

ANS
07.10.2009, 23:04
Якої воєної частини?

Светодар
07.10.2009, 23:24
Є,в історичній бібліотеці воєнної частини,
А где она находится?

Олександра
07.10.2009, 23:25
ну взагаліто в мене як дядько служив в Івано-Франківську.там він нарив книжку на сторінок 700 і то була лише 1 частина.там області і району тодішнього місця проживання-якщо я не помиляюсь.
Але я не знаю як в ті архіви попасти:(

Олександра
07.10.2009, 23:29
якщо я не помиляюсь в головній воєнній частині кожної області-там мають бути приховані архіви усі.

DesnaKozak
07.10.2009, 23:42
Соратники, не подскажите, есть ли какой-то список или база данных ветеранов УПА? Хочу узнать участвовал ли мой дед?
14 жовтня не получается у меня приехать на марш, не смогу поспрашивать.

Є така серія книг "Літопис УПА". Я думаю там має бути іменний показчик. Хоч там звісно можуть біти тільки псевда. Тому тут дійсно краще ошукати у відкритих архівах СБУ, або подати запит в Архів СБУ якщо відомо, що дід був засуджений.

Олександра
07.10.2009, 23:47
я чула про той літопис,але там в реалі лише псевда і толком нічого не сказано(((

Светодар
08.10.2009, 00:08
або подати запит в Архів СБУ якщо відомо, що дід був засуджений.
Не был, и отцу моему почти ничего не рассказывал. Но все догадывались чем он там занимался.

Олександра
10.10.2009, 01:31
я не думаю,що в СБУ збереглись якісь документи,бо я знаю що якщо після 2 світової документи пали доменній печі 9 діб,то невже вони зберегли такий компромат на тодішню радянську владу....:rozstril:

alwen
03.11.2009, 12:22
Нарід.. та немає і не може бути жодних списків. Конспірація була така що в УПА часто служачи пліч-о-пліч і імені не знали одне одного.

Фотографії важко ідентифіковувати хто є хто, а ви списки хочте.

Та навіть в рад армії попри всю канцелярію і особістів - зараз фіг кого знайдеш.

А тим паче те що стосується східних областей - там точних данних про кількість немає, а ви прізвища хочте.

УПА в свої більшості - армія невідомих, безіменних героїв. На жаль і їхню славу.

alwen
03.11.2009, 12:24
А стосовно архівів СБУ то там такий безлад, що й уявити важко. А ті дядьки котрі архівом керують щось шукають лише про ключових осіб щоб чергову книжечку випустити і пропіаритись