КПК

Показати повну версію : Сльозогінний газ

ANS
31.01.2009, 23:21
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/teren_1.jpg
Одним з найдієвішим і найдешевшим засобом оборони є газовий балончик. Купити його можна за смішні гроші у будь-якому магазині зброї. Ціна залежить не від сили дії, а від ємкості. За законом продаватися сльозогінний газ може особам, що досягли 18 років, при чому в магазинах вік визначають не за паспортом, а на око.

Кілька порад:

1) Безглуздо запшикувати людину з вогнепальною зброєю. По-перше кілька секунд він ще буде пам'ятати, де ви стояли. А по-друге, спорадична стрільба теж діло небезпечне.
2) Вихоплювати балончик треба несподівано, а не стояти з ним на витягнутій руці і кричати: "А ну сюда, казьол!" По-перше, ворог може, закривши очі, збити вас з ніг, або ще щось вигадати. По-друге, він може зарані втікти, і тоді ви не отримаєте задоволення хуярячи ногами беззахисне тіло. Найоптимальніше використовувати з відстані 2-3 метрів. Якщо ворог стоїть далі, то його може не задіти.
3) Запшикувати очі потрібно до тих пір, поки нападник не відмовиться від свого задуму і не почне тікати. Це значить, що боєвий дух зламаний і можна починати або тікати самому, або переслідувати урода. Тобто пшикнути треба не один раз, а бажано кілька. Якщо ворог прикриє очі, наприклад рукою, то він буде і далі боєздатним. Знешкодити супротивника можна тільки потраплянням газу на очі!!!
4) Слідкуйте за напрямом вітру. Звісно у балончика потужна струя, але зустрічний вітер швидко принесе газ до вас і тоді буде бійка всліпу.
5) Запшикаючи мєнта чи охоронця, краще потім втікти. Бо у кожного мента є підмога, ну і вони доволі гарно видресеровані для таких ситуацій. Навіть наосліп він зможе, якщо вдасться, скрутити нападника. Красти пістолет у засліпленого мента справа небезпечна і це грозить дуже серйозними наслідками.
6) Коли ви осліпили нападника, і хочете йому сильно нашкодити - балончик можна використати як вогнемет. Тоді нападнику точно буде не солодко.
http://i.bigmir.net/photo/large/3/8/1703083.jpg
Так горить Терен

7) Не забувайте, що сльозогінний газ не завжди може зупинити нападника. Тому, хто отримував від ментів газом у очі, відомо, що інколи очі просто трошки щіпає, що аж ніяк не зменшує можливість утекти.

Що у нас є у продажу:
Кобра-1
Довжина струменю: 2,7м
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/cobra_1.jpg
Кобра-1С
Для використання у багатолюдних приміщеннях (у транспорті, на дискотеці). Створює тонкий направлений струмінь, довжиною 5 метрів.
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/cobra_1s.jpg
Кобра-1Н
Для громадського застосування. Створює могутній струмінь довжиною 2,7 метра. Час безперервного розпилення 5 сек.
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/cobra_1n_2.jpg
Усі Кобри містять алоген, що викликає сильне подразнення шкіри, очей, носогтоки. Очі сильно сльозяться, виникає спазм мускулів ока. Протягом 10-15 хвилин людина просто не може відкрити очі. Людина, що отримала алогеном у очі впадає у сильну паніку, оскільки складається враження, що він осліп назавжди. Через 10-15 хвилин очі відкриваються, але сльози заважають бачити будь-що. Зір нормалізується лише після пів години.

Терен-1
Випускається для громадського використання. Містить морфолід пелаогонової кислоти. Застосовувати можна як проти людей, так і собак.
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/teren_1_2.jpg
Терен-4
Хоча на малюнку написано що Терен-4 тільки для охороних структур, але при обшуку міліція не забирає. Терен-4М випускається для ментів. Бульш потужна річ. Містить суміш морфоліду пелаогонової кислоти і ортохлорбензиліденмалононітрилу (CS). Застосовувати можна як проти людей, так і собак.
http://gasdefence.ru/articles/samooborona_gb_ukr.files/teren_4_teren_4m.jpg
Також можна купити іноземні балони. Часто на них буде напис "Нервово-паралітичний газ", але це тільки красивих хід продавців, насправді там буде той самий сльозогінний. Окрім того, якщо у вас вилучать подібний балон, які не сертифіковані на території України, так ще й приш'ють справу. Але пам'ятайте уголовну за це на вас завести не можуть, тому будь спок! На іноземних балонах буде маркування, що свідчить про наявність у них певних хімікатів:
1) CS – ортохлорбензиліденмалононітрил. Викликає біль у очах, кашель, задишку, покрасніння шкіри, сльози.
2) CS-1, CS-2 – Суміші CS у першому випадку з макропульверізованного сілікагеля SiO, у другому з водовідштовхуючим силіконом. Використовуються для стійкості і меншого вивітрювання.
3) CR – одне з найсильніших речовин, у десьть разів сильніший за CS. Дибензоксазепін. Біль у очах, тимчасова втрата зору, сильний кашель, чхання, подразнення шкіри.
4) CN – Хлорацетофенон. Використовується у легендарній "Черемухі", оскільки має запах квітів цієї рослини. Сльозіння очей, подразнення шкіри.

Тут трохи матеріалів про алгоген і газові балони "Кобра" - http://www.cobra.net.ua/index.php?page=cat&chapter=1

Народ, якщо хтось використовував газ проти ворога, або якщо знаєте про сльозогінні гази білше, поділіться досвідом – пишіть коменти, як то було.

Kross
27.02.2009, 18:50
“Народ, якщо хтось використовував газ проти ворога, або якщо знаєте про сльозогінні гази білше, поділіться досвідом – пишіть коменти, як то було. “

Використовував ), в якості самозахисту. Кобра-1Н.
Якось пізно повертаючись додому на темній вулиці на мене напало двоє. Неочікувано завалили мене на землю, один почав заламувати, інший – стояв на шухері. Вже на землі вільною правою рукою із правого кармана куртки машинально дістаю свій рятівний балон, і бризкаю в нападника, що мене заламував. Кілька секунд, чути крики “Ааа в нього газ!” - і нападник просто корчиться на землі жадно хапаючи повітря і видаючи дивні звуки). Газу вистачило на секунд 5-7, далі - пусте повітря. Тож від іншого нападника який пригнув на мене згодом довелось відбиватись ногами.
Газ зовсім трошки потрапив і на мене. Відчув легке посіпування очей і шкіри обличчя. Але це ніщо порівняно з муками урода який нахапався його вдосталь. Доречі, балон придбав в ТЦ за ціною в два рази меншою ніж в переході метро.

Деякі поради від мене:
- якщо у вас є балон (чи будь-який інший засіб самозахисту) – носіть його так щоб можна було витягти миттєво. Адже в таких випадках як у мене зазвичай все вирішується в перші секунди. Акуратно складені в портфель засоби – зайвий тягар який вас не врятує ніколи. Напротязі місяця я носив балон в кармані куркти і він мені трохи заважав, але це ніщо, адже своєчасне застосування балону мене врятувало.
- Якщо газ задів і вас – ні в якому разі не змивайте його водою! Навіть наступного дня коли я мив обличчя - здавалося б нічого пекти вже не може - я відчув знову ж таки легке посіпування шкіри обличчя.
Ось ніби все. Наостанок додам шо доводилось неодноразово чути що балони “Кобра” значно ефективніші “Терену”.

vip-ua
28.02.2009, 10:33
Перевіряв на практиці балони Терен додам наступне:
Надійніший за все це Терен-4М головне самому не надихатися бо буде горе.
Терен-4 трохи гірший і діє не так як хотілося проти п*яних чи нариків під кайфом він зовсім безпорадний, а от від собак втекти всеж є шанс!
Про Терен-1 я зовсім помовчу ,бо напевно лак для волосся буде ефективніший за цей терен!

Відсутній
07.03.2009, 17:59
Сьогодні купив Терен4, ще не використовував, але одразуж після перших польових випробувань усе розповім)

Відсутній
10.03.2009, 00:36
Я собі буквально 2 дні тому купив терен 4, а так все життя ходив без нічого, нащастя проносило. іжодного разу в заміси не потрапляв, хоча жив в досить небезпечному районі, постійно наріки тусувалися, і гуляв інколи до пізна та проносило)))
А от цікаво, де можна придбати кастет і ціна, і яка різниця між американським і європейським?

Капа
10.03.2009, 16:47
Я собі буквально 2 дні тому купив терен 4
4м? в какую цену?

Відсутній
10.03.2009, 17:23
Ні, не "м", в мене батько колишній ейсі і пояснив, що великої різниці між "4м" і просто "4" немає, і на п"яних чи під кайфом четвірка також діє, просто хвилин 10-15, цього достатньо, щоб дати йому плюх і спокійно піти геть, тому не парився і просто взяв те, що можна купити без ксиви.
великий коштує 29,90, а маленький не дивився.

Капа
10.03.2009, 19:15
ясно. у меня эмка просто. так случилосъ что не пришлосъ выбиратъ.

Відсутній
10.03.2009, 22:20
хі)
Хлопці в на днях випробовували просто четвірку, говорять що дія починається секунд через 30, на вихідних придбаємо 4м, як випробуємо, то коротко напишу про їх різницю)

Schulz
11.03.2009, 01:17
а хіба 4М не для мєнтів?

Відсутній
11.03.2009, 01:24
Так, ти правий, але він продається у звичайних магазинах, потрібно просто мати знайомого з корочкою)

Leader
11.03.2009, 01:32
Так, ти правий, але він продається у звичайних магазинах, потрібно просто мати знайомого з корочкою)
и если тебя задержат с ним тебя отмажет знайомий з корочкою :)))

ALGS
11.03.2009, 02:15
ну а зачем еще знакомые с корочкой)))))))))))

bulldog4uk88
11.03.2009, 16:20
Газ Терен -4 гавно,пробував на чурєку

vip-ua
11.03.2009, 20:55
Відсутній сподіваюся ти побачив різницю між 4 та м-кою!!!

Відсутній
12.03.2009, 02:25
и если тебя задержат с ним тебя отмажет знайомий з корочкою
Я дуже не придивлявся на 4м, та зовні вони схохі, думаю достатньо буде просто наклейку наклеїти на балон, чи обережно фарбу здерти і ейсі і не помітять, що там емка, а не просто 4.

ну а зачем еще знакомые с корочкой)))))))))))
Нажаль знайомий має дуже мале звання, та взагалі у нас ці суки настільки продажні, що там і знайомі не треба, дав 20-30 доларів і вільний, + це помойму адмін порушення, яке і так важкого покарання не несе, хіба, у випадку коли ти напав з використанням балону.

Відсутній сподіваюся ти побачив різницю між 4 та м-кою!!!
Я сам ще й 4 не випробовував, усе робив знайомий, без моєї участі, а емку куплю на вихідних. Думаю трошки пізніше зможу розповісти свої враження)

Kross
12.03.2009, 12:17
Комусь знадобиться - cobra.net.ua (http://cobra.net.ua) - можна багато чого цікавого дізнатись про алоген (основна складова балонів "Кобра"), препаратів на основі нього, і зокрема в контактах можна знайти адреси де в 2-3 рази балони можна купити дешевше ніж в звичайних магазинах.
Особисто я мрію спробувати таку цяцю як "пиротехнический генератор":-X

ANS
12.03.2009, 12:31
"пиротехнический генератор"
тільки проходе випробовування, та й не думаю що він буде у вільному продажу.

Scythe
11.04.2009, 02:52
Я дуже не придивлявся на 4м, та зовні вони схохі, думаю достатньо буде просто наклейку наклеїти на балон, чи обережно фарбу здерти і ейсі і не помітять, що там емка, а не просто 4.

Нажаль, не настільки схожі, наклейка або здирання фарби не допоможуть.

Нажаль знайомий має дуже мале звання, та взагалі у нас ці суки настільки продажні, що там і знайомі не треба, дав 20-30 доларів і вільний, + це помойму адмін порушення, яке і так важкого покарання не несе, хіба, у випадку коли ти напав з використанням балону.

Так, це адмінпорушення, у більшості випадків менти просто захапають балон собі та відпустять.

Aquila
11.04.2009, 11:18
Особисто користуюся ТЕРЕН - 4М. Стандартна процедура з цими балонами - затераєсться маркування яке ідентифікує його. При обшуку можна косити під дурника, мовляв знайшов ітд.
На собі випробував дію і Терена і Кобри. Кобра вигідно відрізняється віт Терена чітким струменем на який навіть вітер не завжди здатен вплинути. В той же час Терен має сильнішу дію і вражає на ширшому діапазоні, що незамінно коли протидієш групі людей.

Viacheslav
11.04.2009, 14:18
Був при собі балон 4м, в метро (я був не сам) обшукали і почали вішати про те що що зараз поїдемо у відділок, там я просиджу 3 години, а потім ще заплочу штраф.
Мої відмазки про те що у себе в місті я його купив в магазині без проблем та документів (а це чиста правда) і думав що його можна носити цивільним, не пройшли. Прийшлося платити 100грн, балон забрали.

Aquila
11.04.2009, 14:37
Був при собі балон 4м, в метро (я був не сам) обшукали і почали вішати про те що що зараз поїдемо у відділок, там я просиджу 3 години, а потім ще заплочу штраф.
Мої відмазки про те що у себе в місті я його купив в магазині без проблем та документів (а це чиста правда) і думав що його можна носити цивільним, не пройшли. Прийшлося платити 100грн, балон забрали.
На ньому чітко і ясно написано "Призначено для користування у правоохоронних органах"

Viacheslav
11.04.2009, 15:13
На ньому чітко і ясно написано "Призначено для користування у правоохоронних органах"
Та я це знаю.

Aquila
11.04.2009, 15:18
Та я це знаю.
Ну тоді ти намагався заперечувати цілком очевидні речі. На майбутнє - завжди затирай маркування.

ANS
19.08.2009, 14:24
хто знає, яка різниця між сльозогіним і перцевим балоном?

Vah
19.08.2009, 17:33
перцевий на обдолбаних має діяти і на собак

ANS
19.08.2009, 17:44
тобто фактично кращий?

Vah
19.08.2009, 17:46
так на форумах говорять. сам не проріряв. ше багато від марки залежить.

lingvo
19.08.2009, 18:38
Не знаю як на п'яниць, але на стрейт еджерів причудово діє Кобра-1Н, перевірено на собі :))). Дешево й вигідно можна придбати отут www.anonymshop.com

Den
11.10.2009, 00:20
газовий не то, потрібно купляти перцовий, він і на наріків, і на вгашених діє, про решту мовчу. Так що замінюйте газові на перцові і носіть у кармані, особливо зимою, щоб не замерз рукою інколи гріти. І натискати потрібно великим пальцем, а не вказівним.

LUNI
11.10.2009, 00:26
В школі колись бризнули перцевим в око якось)
Десь пів години нічого не бачив зовсім,а потім ще години дві відходив/

А ні,здається не перцевий а гірчичний. Чи це одне й те саме?

frunzik
11.10.2009, 00:40
Скажіть а "перцовий" і "кобру" можна вільно носити ?:)

Den
11.10.2009, 00:43
Скажіть а "перцовий" і "кобру" можна вільно носити ?:)

перцовий точно вільно можна

Aquila
11.10.2009, 09:01
кобру теж;)

kozzzak
12.10.2009, 04:20
скажіть, наскільки реально використовувати балончик з CS або іншим нервово-паралітичним газом як вогнемет з допомогою запальнички?
гарний спосіб, але сам не пробував.
ПС: бажаний результат - серйозне враження ворога у сутичці на знищення, бо все ж трапляється в житті автонома. :-X

http://i.bigmir.net/photo/large/3/8/1703083.jpg

Vah
12.10.2009, 11:32
думаю не варто. набагато швидше буде просто порскнути балончиком, або гарно і точно прорядити в щелепу. хіба як ворог вже на землі лежить раді прікола підкоптити

Фенрир
13.10.2009, 14:39
Ось знайшов: http://kievforum.org/showthread.php?t=2953&page=2

Ликбез по газовым баллонам.
Газовый баллончик (далее ГБ) - простое, дешевое и оооочень эфективное (кто не верит, сам себе злобный буратино ) средство защиты своего здоровья, жизни и имущества. Принцип этого оружия основан на причинении нападающему сильной боли, временного лишения зрения и психологического подавления воли. Отравляющие вещества любого газового баллона не могут убить или причинить тяжкий вред здоровью в той концентрации, в которой они находятся в баллоне. В этом один из главных плюсов - вы можете применить это средство не особо задумываясь о последствиях, так как тяжких последствий не будет. Другое дело - резина или гладкоствол или нож, тут надо 5 раз оценить и подумать прежде чем один раз выстрелить или ударить.

В ормагах на просторах нашей родины представлены в основном газовые баллоны нашего производства:
Линейка баллонов от НПП "Эколог": Терен-1, Терен-4, Терен-4м, Шип-1, Шип-4, Блиц-1.
От предприятия "ЛПХ" Кобра-1, Кобра-1Н (58 и 100 мл), Кобра-1С.
От предприятия "Калибр" баллон Шанс-1.
Только ЭТИ баллоны официально сертифицированы в Украине и находятся в легальной продаже. Остальные ГБ, как то ШОК, Оружие пролетариата, Русская Защита, Контроль УМ, Высшая мера, КО и т.д. не сертифицированы в Украине и находятся в нелегальном обороте. Купить такие баллоны можно, но при встрече с сотрудниками милиции (далее СМ) у вас будут проблемы в виде штрафа с конфискацией девайса.
Далее, из всего представленного списка легальных баллонов, только два находятся в ограниченной продаже - это Терен-4М и Кобра -1. Эти ГБ предназначенны для силовиков и продаются только по предъявлению удостоверений. Отличаются от гражданских баллонов только повышенным содержанием ОВ. Если при встрече с СМ у вас нашли в кармане такой баллон, и вы не сотрудник МВД, то готовтесь к админнаказанию за незаконное владение спецсредством (либо штраф и конфискация, либо исправительные работы).
Далее, по поводу ереси про нервно-паралитический газ. Никогда его небыло, нет и не будет в свободном обороте и правохранительных органах. Это боевое отравляющее вещество, оружие массового поражения, а не начинка для газовых баллончиков и патронов. Легенды по поводу применения НП веществ в ГБ - это пиар-акция и не более. Будьте рассудительными и не ведитесь на утку.

По вопросам приобретения:
Газовые баллончики может купить любой гражданин, которому исполнилось 18 лет. ГБ, которые относятся к спецсредствам, может купить только сотрудник МВД по предъявлению удостоверения. Средняя цена ГБ в Киеве - около 30 грн.

Состав ГБ:
В состав газовых баллонов входят отравляющие вещества несмертельного действия (пропелленты), растворитель и углекислота.
Пропелленты бывают: раздражающего и слезоточивого действия.
CS (Слезоточивый) - обладает низкой эффективностью против лиц в состоянии алкогольного и наркотического опьянения. Задержка составляет больше 15 сек, время действия не больше получаса.В Украине оборот этого вещества ограничен.
CN (Слезоточивый)- вещество, известное как "черемуха" в наше время почти не применяется из-за низкой эффективности и высокой токсичности.
МПК (раздражающее) - Морфолид пеларгоновой кислоты, еще называют синтетическим перцем. Вещество на вкус напоминает вытяжку из красного жгучего перца, вызывает раздражение глаз и слизистой дыхательных путей. Очень хорошо подходит для использования против четвероногих друзей. МПК - основной пропеллент, используемый в Украине.
CS+МПК имеет меньшую задержку чем просто МПК и более жёсткое действие. Используется в спецсредстве Терен 4М.
OC (раздражающий) экстракт натурального перца. Имеет задержку не меньше 4 секунд, но имеет очень жёсткое действие. В Украине не производится. Хорошая концентрация перца в немецких баллонах КО.
CR (слезоточивый) он же Алгоген, он же Дибензоксазепин. Самое злое вещество. Имеет наивысшую эффективность из всех перечисленных, вызывает блефароспазм (спазм глазных мышц), временное ухудшение, вплоть до временной потери зрения, тяжелую одышку и оооочень сильно раздражение слизистой и кожи. У бедолаги будет чувство - будто в лицо плеснули кислотой.

И мои рекомендации: советую покупать Кобру-1Н или 1С (струйный или аэрозольный баллон). В этом баллоне находится аццкая концентрация СR. Поверьте, нападающему будет обеспечена такая волна "райских" ощущений, и такой мучительный "отходняк", что он еще долгое время будет боятся даже обычных дезодорантов.
От собак можно купить Шанс-1 с неплохим содержанием МПК.
А вот ГБ Терен-1 и Блиц-1 покупать категорически не советую - полная туфта. Терен-4 - тоже не ахти. Терен-4М неплохой баллон, но является спецсредством и разрешен только сотрудникам МВД. ИМХО, но гражданская Кобра-1Н посильнее будет, чем Т4м.

Фенрир
14.10.2009, 06:42
Ось ще http://talks.guns.ru/forummessage/28/186438.html
+ відео

Ганс
14.10.2009, 17:53
Ггг, ходжу з коброю-1Н. В кишені не завжди зручно, думаю купити до нього чохол на пояс. Хтось бачив нормальні, щоб було зручно й недорого?

white_man
05.02.2010, 17:38
Ггг, ходжу з коброю-1Н. В кишені не завжди зручно, думаю купити до нього чохол на пояс. Хтось бачив нормальні, щоб було зручно й недорого?
в военторгах посмотри,я там видел,только хз к каким балонам

Светодар
05.02.2010, 20:40
Далее, из всего представленного списка легальных баллонов, только два находятся в ограниченной продаже - это Терен-4М и Кобра -1. Эти ГБ предназначенны для силовиков и продаются только по предъявлению удостоверений. Отличаются от гражданских баллонов только повышенным содержанием ОВ. Если при встрече с СМ у вас нашли в кармане такой баллон, и вы не сотрудник МВД, то готовтесь к админнаказанию за незаконное владение спецсредством (либо штраф и конфискация, либо исправительные работы).
Хожу с ТЕРЕН-4м, стоимость у нас Приднестровье около 10$. Можно купить только в одном магазине. (кстати акабовском;))

Palamar
27.02.2010, 00:51
Колись мені в лице порскнули перцевим балоном в барі, хоть я був і на підпитку, подіяло сильно, дійсно, годину текли сльози+ ще декілька годин різало очі. Правда, від цього, тому дибілу легше не стало, бо хоч я його і не бачив, але п@@здячів я його після того напомацки, і вся моя лють вилилась на нього...Потім офіціантка мені розказала, що, коли підійшла до нього(лежачого на підлозі) і запитала, чи викликати швидку, він відповів-Я не знаю, я напевно помру:lol::lol:Так що балон його не спас:)))Тому сам завжди розраховую на свої сили і балони не ношу.

Заяс
27.02.2010, 01:03
Мабуть,твій "знайомий" забув,що після використання треба зникати(бігти).Балон слід носити,бо сили часто нерівні:box: